+33 (0)5 55 03 26 93 - Ouverture / Open 01/04 - 30/09 

Reserveren/beschikbaarheid

Camping

camping intro

Onze kleine familiecamping ligt in een rustige, landelijke omgeving net buiten het dorp Cognac-la-Forêt aan de bosrand en kijkt uit over de omliggende weilanden. Het campingterrein is licht glooiend en we hebben 58 afgebakende plaatsen in de zon of schaduw (150 - 200 m2) op 4 hectare. Al onze plaatsen hebben uitzicht op het bos of op de omringende weilanden.

Camping 6
Camping Des Alouettes Ete Emplacement
Kampeerplaats

Op de camping vind je een verwarmd zwembad van 80 m2. Het zwembad is open van 1 mei tot 30 september en bestaat uit een dieper deel tot 1,55 meter water en een ondieper deel met 10 tot 30 centimeter water voor kleine kinderen. Lekker plonsen vooral alle leeftijden !

Camping Des Alouettes Piscine Ete
Camping 1
Camping Des Alouettes Piscine Ete Juillet

Vanuit onze bar/recreatieruimte serveren we het hele seizoen drankjes op ons gezellige terras. Hier is ook een lekker ijsje te krijgen. En op zondag tot en met vrijdagavond kun je gezellig eten op het terras of bestellen om af te halen. Het hele seizoen is het mogelijk om brood en croissants te bestellen. Dit wordt de volgende morgen op jullie kampeerplaats geleverd. 

In onze bar kun je terecht voor een praatje of voor informatie over de omgeving en hier vind je ook een boekenkast, tijdschriftentafel, spelletjes, jeu de boulesballen, badminton- en tennisrackets, pingpongbatjes en speelgoed waar je gratis gebruik van kunt maken. Verder kun je er onze selectie van wandel- en fietsroutes ophalen om op pad te gaan.

Camping 3
Camping 1
Camping 7

Op bijna de gehele camping is WiFi te ontvangen, waarmee je tegen een kleine vergoeding kunt internetten. Bij de recreatiezaal is een speeltuintje voor de allerkleinsten met een zandbak, glijbaan en wipkonijn. Voor het terras kan jeu de boules gespeeld worden. Hier staat ook de pingpongtafel en de trampoline. 

Camping Des Alouettes Jeux De Kubb
Camping 1
Camping Des Alouettes Aire De Jeux Foot

De speelweide is naast het sanitairgebouw. Hier staan voetbaldoeltjes, schommel, badminton-/volleybalnet en klimrek garant voor volop speelplezier. Kleine natuurontdekkers vermaken zich in het bamboe-bos aan de rand van het campingterrein.

Ons sanitairgebouw is voorzien van gratis warm water, douches (ook familie-douches), wastafels, toiletten met toiletbril, baby-ruimte, een overdekte (af)wasgelegenheid, voorzieningen voor minder validen en een stortplaats voor het chemisch toilet. Ook is er een wasmachine aanwezig. Naast het toiletgebouw ligt de camper service-plaats.

Camping Des Alouettes Piscine Ete
Camping Des Alouettes Piscine Ete Juillet
Camping 1

Een prachtige zwemplas met zandstrand ligt op loopafstand van de camping (800 meter). In juli en augustus is er toezicht op de waterkwaliteit en een badmeester. In de kiosk is een ijsje en drankje te koop; ideaal voor klein en groot. Naast de zwemplas ligt een vijver voor de visliefhebber met een mooi uitzicht over de omgeving. Hier kun je in alle rust een hengeltje uitwerpen. De zwemplas en het viswater zijn goed te bereiken met de auto. Bij het water staan picknicktafels en banken. Hier ligt ook de tennisbaan om een balletje te slaan, een multisportterrein en natuurlijk een petanquebaan onder de bomen.

Camping Des Alouettes Piscine Ete
Camping Des Alouettes Piscine Ete Juillet
Camping Des Alouettes Aire De Camping Car

In het dorp Cognac-la-Forêt op 1 kilometer van onze ingang kun je terecht voor een boodschap bij de lokale buurtsuper. Ook is er een bakker, bar-tabac, café, restaurant, een winkeltje met sieraden en een garage met benzinepomp. Verder is er een dokter, een tandarts en een apotheek. De grotere supermarkten zoals SuperU, HyperU, Lidl en E.leClerc zijn in Aixe-sur-Vienne (12 km) en Saint Junien (15 km).

cognac-
cognac-
cognac-